St. Petersburg is veruit één van de mooiste steden in Europa en een absolute topper in het aanbod citytrips. Deze stad, gesticht door Peter De Grote en uitgebouwd door Tsarina Catherina De Grote is een pareltje qua kunst en geschiedenis, een stad met weidse pleinen en groene ruimtes en bovendien een stad met heel veel water.

 

ST PETERSBURG HERMITAGE

Afgelopen zomer bezocht ik deze prachtige stad en wat heb ik ervan genoten. Ik heb een ganse dag uitgetrokken voor het prachtige Hermitage museum met zijn ongelooflijke kunstcollectie. Ik heb genoten van de vele kerken en kathedralen, een begeleide stadswandeling gemaakt met een zeer gedreven en boeiende gids die vloeiend Engels sprak. De inwoners van St. Petersburg zijn zeer gedreven en steeds in voor vernieuwing, getuige het splinternieuwe museum Erarta, museum voor actuele kunst. Ik heb ook de Nevski Prospekt met zijn vele winkels en bezienswaardigheden afgestapt en heb er genoten van een lekker Weissbier.

Verblijven kan je er in de vele mooie hotels.

voor meer info stuur onsDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.