Bahamas

De BAHAMAS is een eilandenarchipel van meer dan 700 eilanden, waarvan er slechts 16 eilanden zijn bewoond.      Deze wondermooie, nog vrijwel ongerepte eilanden liggen ten Oosten van Florida en ten Noorden van Cuba. Wie houdt van parelwitte stranden, zwemmen met dolfijnen, duiken in het 3de grootste Barrier Reef ter wereld, kajakken doorheen mangrovewouden, zwemmen in één van de vele prachtige "blue holes", ontdekken van prachtige baaien, diepzeevissen of vogelspotten, moet beslist eens naar de Bahamas afreizen en zal er de tijd van zijn leven beleven.

De eilandengroep is ook ideaal als verlenging na een bezoek aan de USA. Mooie combi's zijn New York en 5 dagen Bahamas of Florida en de Bahamas of zelfs een rondreis doorheen de USA en een strandvakantie op één van de heerlijke eilanden van de Bahamas.

 

2021 clean pristine badge

EEN COVID VEILIGE BESTEMMING

Het aantal Covid-besmettingen op de Bahamas zijn beperkt.  Op dit ogenblik zijn de grenzen van de Bahamas geopend en kan men terug vrij reizen naar de Bahamas (van zodra België niet-essentiële reizen toestaat). Vanaf mei plant British Airways terug vluchten naar Nassau vanuit Brussel via Londen. Een negatieve PCR Covid test voor afreis is verplicht en daarnaast zal men online een document moeten invullen. Elke gast ontvangt een "Health Visa" EN wordt op dag 5 in de Bahamas gescreend met een Covid Test. SAFETY FOR EVERYBODY. Bovendien zien de autoriteiten er streng op toe dat alle hotels, restaurants en toeristische activiteiten voldoen aan de Clean & Pristine Certification

 

stralende zon

EEN IDEALE BESTEMMING, HET GANSE JAAR DOOR

De Bahamas kennen geen regenseizoen en blijven doorgaans gespaard van zware orkanen, zodat er het ganse jaar door fijn vertoeven is.  Tijdens onze herfst en wintermaanden zijn de temperaturen ideaal met temperaturen van 20 tot 28° Celsius.  Tijdens de zomermaanden stijgen de temperaturen naar 32°C.

 

ecotourism blue holes national park 5f6e62a3dd282

EEN VEELZIJDIGE BESTEMMING

De 2 belangrijkste en meest geanimeerde eilanden zijn Nassau & Paradise Island en Grand Bahama Island.  Op deze eilanden vind je een ruim aanbod aan hotels, leuke toeristische centra en een zeer divers aanbod van georganiseerde activiteiten : duiken met haaien, vissen, bootexcursies naar andere eilanden, citytrip Nassau, kajaktrips, fietstochten, wandeltochten, catamarantochten, golfen, paardrijden, enz.

Naast deze 2 bekende eilanden zijn er de "Out Islands", zoals Eleuthera, The Exumas, The Abacos, Andros, Cat Island, Long Island of San Salvador, die veelal nog ongerept zijn, genieten van prachtige natuur- en maritieme parken, bezaaid met kleine vissersdorpen. Vaak  zijn er maar enkele kleine hotels.  Verschillende eilanden zijn ideaal voor de ultieme rustzoekers.Eleuthera & Harbour Island met de vele leuke vissersdorpjes, The Exumas bestaande uit 365 eilandjes en Andros, het grootste en wildste eiland met meer dan 200 "Blue Holes" of blauwe meertjes en 6 nationale parken zijn toppers.

 

PROGRAMMA'S

Voor de Bahamas werken we samen met enkele degelijke Touroperators waaronder USA TRAVEL en TRAVELWORLD.

Bv. Een 10-daagse reis met de eilanden EXUMA (3 n) - LONG ISLAND (3 n) - CAT ISLAND (3 n) begint vanaf €2310, internationale vluchten niet inbegrepen.

 

 Voor meer info, contacteer 0475/49.49.19