EEN VEELZIJDIGE BESTEMMING

mount fuji met kerselaars

Japan zal nooit teleurstellen. Deze bestemming met zijn interessante mix van natuur,  prachtige tuinen, duizenden tempels en schrijnen, historische bezienswaardigheden, ultra moderne steden, hedendaags design, luxehotels en typische Japanse ryokans, ontelbare warmwaterbronnen en een prima gastronomie zullen iedereen bekoren !

Japan bestaat uit 5 eilanden, die van Noord naar Zuid zijn verspreid over een afstand van meer dan 3000 km.

Honshu is het grootste eiland met belangrijke steden als Tokyo, Kyoto, Osaka en historische plaatsen als Hiroshima en Takayama, de bekende vulkaan Mount Fuji, de Japanse Alpen nabij Kanazawa, de warmwaterbronnen bij Hakone of het heilige eiland Miyajima.

Hokkaido is het meest Noordelijk gelegen eiland en is ook prachtig in de winterperiode o.w.v. zijn prachtige natuur, skistations en en lange geschiedenis. In de nationale parken spot je zeker beren, arenden, wilde zalmen en zoveel meer. De dynamische stad Sapporo is vooral gekend om het jaarlijkse ijsfestival in de maand februari maar is ook de stad van het bier met een eigen biermuseum.

Kyushu, gelegen ten Zuiden van Honshu is het ideale eiland voor een self-drive tour. Dit eiland van contrasten met zijn prachtige natuur, vulkanen, nationale parken en historische bezienswaardigheden brengt je terug naar de bakermat van de Japanse samenleving. Bekende steden zijn Fukuoka, Nagasaki en Kagoshima.

Shikoku, ten Oosten van Kyushu en eveneens ten Zuiden van Honshu gelegen is het ideale fietseiland.  Shikoku is dankzij een reeks zeebruggen en kleine eilandjes met Honshu verbonden. Ideaal ook voor pelgrimsroutes via de 88 tempel route. 

Okinawa, de meest zuidelijke eilandengroep bestaande uit 160 kleine eilanden  met witte zandstranden en een helderblauwe zee met koraalriffen. Ideale afsluiter van een drukke rondreis doorheen Japan

 

EEN BESTEMMING VOOR ALLE SEIZOENEN

herfst in Japan

Naar Japan reizen kan het ganse jaar door.

De beste maar ook drukste seizoenen zijn de lente en de herfst. Einde maart en april staan de Japanse kerselaars massaal in bloei en dat zorgt voor spectaculaire zichten. Reis je in mei dan vind je de bloeiende kerselaars nog op het eiland Hokkaido.  In de herfst kleurt de natuur dieprood.  In beide seizoenen zijn de temperaturen zeer aangenaam. De winter in Japan is prachtig omwille van de diepblauwe luchten, de besneeuwde bergen en de ijsfestivals. Ook in de zomer kan je Japan bezoeken met als hoogtepunten de vele vuurwerkfestivals. Van midden juni tot einde juli is er een kort regenseizoen.

 

TOPPERS VAN JAPAN

Tokyo met zijn 12 miljoen inwoners is een absolute must-see ! Deze super moderne stad heeft op tal val plaatsen ook zijn authentieke karakter weten te bewaren. Een belangrijk monument in deze stad is het keizerlijk paleis, waarvan de tuinen kunnen worden bezocht. De keizerlijke familie leeft nog steeds in dit paleis. Tokyo bestaat uit verschillende districten waarvan het Asakusadistrict met de oudste tempel van Tokyo (7de Eeuw), het luxe district Ginza met zijn veel chique winkels, het Shibuya district bekend om zijn eigen "times square" met de vele billboards en druktste plein van Japan, het Ueno district met het prachtige Tokyo National Museum zeker een must zijn.

Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan mag niet ontbreken op een reis doorheen Japan. Deze stad herbergt ongeveer 20 % van alle nationale schatten van Japan. Overal in en rond de stad vind je tempels en schrijnen die getuigen van de belangrijke geschiedenis van deze stad. Een heel belangrijk schrijn en echte aanrader is het Fushimi Inari schrijn met zijn duizend pilaren of torii. Ook de leuke tradtionele wijken en mooie tuinen van de stad zijn een bezoek waard.  Een theeceremonie mag hier zeker niet ontbreken.

Osaka is een trendy en zeer dynamische stad en staat bekend als gastronomische hoofdstad van Japan. Hier vind je de bekende KOBEbeef. Het Osakamuseum, het prachtige aquarium maar ook het splinternieuwe Super Nintendo World.  Ook het traditionele Japan vind je terug in Osaka.