EEN VEELZIJDIGE BESTEMMING

mount fuji met kerselaars

Japan zal nooit teleurstellen. Deze bestemming met zijn interessante mix van natuur,  prachtige tuinen, duizenden tempels en schrijnen, historische bezienswaardigheden, ultra moderne steden, hedendaags design, luxehotels en typische Japanse ryokans, ontelbare warmwaterbronnen en een prima gastronomie zullen iedereen bekoren !

Japan bestaat uit 5 eilanden, die van Noord naar Zuid zijn verspreid over een afstand van meer dan 3000 km.

Honshu is het grootste eiland met belangrijke steden als Tokyo, Kyoto, Osaka en historische plaatsen als Hiroshima en Takayama, de bekende vulkaan Mount Fuji, de Japanse Alpen nabij Kanazawa, de warmwaterbronnen bij Hakone of het heilige eiland Miyajima.

Hokkaido is het meest Noordelijk gelegen eiland en is ook prachtig in de winterperiode o.w.v. zijn prachtige natuur, skistations en en lange geschiedenis. In de nationale parken spot je zeker beren, arenden, wilde zalmen en zoveel meer. De dynamische stad Sapporo is vooral gekend om het jaarlijkse ijsfestival in de maand februari maar is ook de stad van het bier met een eigen biermuseum.

Kyushu, gelegen ten Zuiden van Honshu is het ideale eiland voor een self-drive tour. Dit eiland van contrasten met zijn prachtige natuur, vulkanen, nationale parken en historische bezienswaardigheden brengt je terug naar de bakermat van de Japanse samenleving. Bekende steden zijn Fukuoka, Nagasaki en Kagoshima.

Shikoku, ten Oosten van Kyushu en eveneens ten Zuiden van Honshu gelegen is het ideale fietseiland.  Shikoku is dankzij een reeks zeebruggen en kleine eilandjes met Honshu verbonden. Ideaal ook voor pelgrimsroutes via de 88 tempel route. 

Okinawa, de meest zuidelijke eilandengroep bestaande uit 160 kleine eilanden  met witte zandstranden en een helderblauwe zee met koraalriffen. Ideale afsluiter van een drukke rondreis doorheen Japan

 

EEN BESTEMMING VOOR ALLE SEIZOENEN

herfst in Japan

Naar Japan reizen kan het ganse jaar door.

De beste maar ook drukste seizoenen zijn de lente en de herfst. Einde maart en april staan de Japanse kerselaars massaal in bloei en dat zorgt voor spectaculaire zichten. Reis je in mei dan vind je de bloeiende kerselaars nog op het eiland Hokkaido.  In de herfst kleurt de natuur dieprood.  In beide seizoenen zijn de temperaturen zeer aangenaam. De winter in Japan is prachtig omwille van de diepblauwe luchten, de besneeuwde bergen en de ijsfestivals. Ook in de zomer kan je Japan bezoeken met als hoogtepunten de vele vuurwerkfestivals. Van midden juni tot einde juli is er een kort regenseizoen.

 

TOPPERS VAN JAPAN

Tokyo met zijn 12 miljoen inwoners is een absolute must-see ! Deze super moderne stad heeft op tal val plaatsen ook zijn authentieke karakter weten te bewaren. Een belangrijk monument in deze stad is het keizerlijk paleis, waarvan de tuinen kunnen worden bezocht. De keizerlijke familie leeft nog steeds in dit paleis. Tokyo bestaat uit verschillende districten waarvan het Asakusadistrict met de oudste tempel van Tokyo (7de Eeuw), het luxe district Ginza met zijn veel chique winkels, het Shibuya district bekend om zijn eigen "times square" met de vele billboards en druktste plein van Japan, het Ueno district met het prachtige Tokyo National Museum zeker een must zijn.

Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan mag niet ontbreken op een reis doorheen Japan. Deze stad herbergt ongeveer 20 % van alle nationale schatten van Japan. Overal in en rond de stad vind je tempels en schrijnen die getuigen van de belangrijke geschiedenis van deze stad. Een heel belangrijk schrijn en echte aanrader is het Fushimi Inari schrijn met zijn duizend pilaren of torii. Ook de leuke tradtionele wijken en mooie tuinen van de stad zijn een bezoek waard.  Een theeceremonie mag hier zeker niet ontbreken.

Osaka is een trendy en zeer dynamische stad en staat bekend als gastronomische hoofdstad van Japan. Hier vind je de bekende KOBEbeef. Het Osakamuseum, het prachtige aquarium maar ook het splinternieuwe Super Nintendo World.  Ook het traditionele Japan vind je terug in Osaka.

 

 

 

 

 

Bahamas

De BAHAMAS is een eilandenarchipel van meer dan 700 eilanden, waarvan er slechts 16 eilanden zijn bewoond.      Deze wondermooie, nog vrijwel ongerepte eilanden liggen ten Oosten van Florida en ten Noorden van Cuba. Wie houdt van parelwitte stranden, zwemmen met dolfijnen, duiken in het 3de grootste Barrier Reef ter wereld, kajakken doorheen mangrovewouden, zwemmen in één van de vele prachtige "blue holes", ontdekken van prachtige baaien, diepzeevissen of vogelspotten, moet beslist eens naar de Bahamas afreizen en zal er de tijd van zijn leven beleven.

De eilandengroep is ook ideaal als verlenging na een bezoek aan de USA. Mooie combi's zijn New York en 5 dagen Bahamas of Florida en de Bahamas of zelfs een rondreis doorheen de USA en een strandvakantie op één van de heerlijke eilanden van de Bahamas.

 

2021 clean pristine badge

EEN COVID VEILIGE BESTEMMING

Het aantal Covid-besmettingen op de Bahamas zijn beperkt.  Op dit ogenblik zijn de grenzen van de Bahamas geopend en kan men terug vrij reizen naar de Bahamas (van zodra België niet-essentiële reizen toestaat). Vanaf mei plant British Airways terug vluchten naar Nassau vanuit Brussel via Londen. Een negatieve PCR Covid test voor afreis is verplicht en daarnaast zal men online een document moeten invullen. Elke gast ontvangt een "Health Visa" EN wordt op dag 5 in de Bahamas gescreend met een Covid Test. SAFETY FOR EVERYBODY. Bovendien zien de autoriteiten er streng op toe dat alle hotels, restaurants en toeristische activiteiten voldoen aan de Clean & Pristine Certification

 

stralende zon

EEN IDEALE BESTEMMING, HET GANSE JAAR DOOR

De Bahamas kennen geen regenseizoen en blijven doorgaans gespaard van zware orkanen, zodat er het ganse jaar door fijn vertoeven is.  Tijdens onze herfst en wintermaanden zijn de temperaturen ideaal met temperaturen van 20 tot 28° Celsius.  Tijdens de zomermaanden stijgen de temperaturen naar 32°C.

 

ecotourism blue holes national park 5f6e62a3dd282

EEN VEELZIJDIGE BESTEMMING

De 2 belangrijkste en meest geanimeerde eilanden zijn Nassau & Paradise Island en Grand Bahama Island.  Op deze eilanden vind je een ruim aanbod aan hotels, leuke toeristische centra en een zeer divers aanbod van georganiseerde activiteiten : duiken met haaien, vissen, bootexcursies naar andere eilanden, citytrip Nassau, kajaktrips, fietstochten, wandeltochten, catamarantochten, golfen, paardrijden, enz.

Naast deze 2 bekende eilanden zijn er de "Out Islands", zoals Eleuthera, The Exumas, The Abacos, Andros, Cat Island, Long Island of San Salvador, die veelal nog ongerept zijn, genieten van prachtige natuur- en maritieme parken, bezaaid met kleine vissersdorpen. Vaak  zijn er maar enkele kleine hotels.  Verschillende eilanden zijn ideaal voor de ultieme rustzoekers.Eleuthera & Harbour Island met de vele leuke vissersdorpjes, The Exumas bestaande uit 365 eilandjes en Andros, het grootste en wildste eiland met meer dan 200 "Blue Holes" of blauwe meertjes en 6 nationale parken zijn toppers.

 

PROGRAMMA'S

Voor de Bahamas werken we samen met enkele degelijke Touroperators waaronder USA TRAVEL en TRAVELWORLD.

Bv. Een 10-daagse reis met de eilanden EXUMA (3 n) - LONG ISLAND (3 n) - CAT ISLAND (3 n) begint vanaf €2310, internationale vluchten niet inbegrepen.

 

 Voor meer info, contacteer 0475/49.49.19