Martinique, Antilliaanse cocktails

Punch
fruit
ship
Palmtree
St Pierre
flower
sunsets
Madinina, het 'bloemeneiland' dat u zal verleiden! Van de helderblauwe oceaan tot de smaragdgroene bossen en van wilde kreken tot mistige bergtoppen. Martinique is een cocktail van gevarieerde activiteiten en zonneschijn, van sprookjesachtige uitstapjes tot het leven onder de Antilliaanse zon. De hoofdstad is Fort-de-France Het noorden van het eiland is erg bosrijk met zicht op de 1397 meter hoge Mont Pelée. Dit is een vulkaan waarvan de eruptie in 1902 de stad Saint-Pierre verwoestte. Met een kustlijn van 300 km, telt het eiland ook enkele kleine eilandjes en talrijke stranden. Het zwarte zand in het noorden (vulkanisch) en het witte zand ten zuiden van het eiland (koraal), bieden een prachtige variatie (de Atlantische Oceaan of “windkant” ten oosten en de Carïbische zee ten westen). De mooiste stranden zijn Trois-Ilets, Salines, Sainte-Anne, Pointe Marin, Sainte-Luce en Rocher du Diamant met palmbomen en parelblauw water.

Goed om te weten

  • Men kan afreizen voor een visserstocht, een duikje nemen of met de zeilboot op ontdekkingstocht gaan naar nabijgelegen paradijzen.
  • Het bekende Baignoire de Joséphine maakt deel uit van de “witte vlakten”, meer bepaald zijn diepe bodem, die men met de boot kan bereiken op zo’n honderd meter van de kustrand en waar je kan zwemmen in een natuurlijk zwembad.
  • De Rocher du Diamant is met zijn prachtige koralen en zijn “spots”, zoals de Cap Salomon en de grote kaai van Sainte-Luce, een paradijs voor zwemmers.