Het andere Kenia:

12-daagse Nederlandstalige groepsreis

Kenia 1 Kenia 6 Kenia 7

Reisperiode: 

21/05/2020 - 01/06/2020

12 dagen / 11 nachten

Prijs per persoon vanaf € 4699 *

* op basis van een tweepersoonskamer

Route: Nairobi - Lake Naivasha - Masai Mara Nationaal Park - Lake Nakuru - Abedare Mountains Nationaal park - Samburu Nationaal Park - Ol Pejeta Private Conservancy - Nationaal Park Mount Kenya - Nairobi

Kenia is veruit de safaribestemming bij uitstek! Hier ga je opzoek naar de big 5 ( Olifant, Neushoorn, Buffel, Luipaard en Leeuw) en beleef je de grote trek van dichtbij... ‘Een eindeloze savanne waarop een kudde zebra’s graast, terwijl een leeuw in het half hoge gras op de loer ligt. Of een eenzame acaciaboom die zich bij zonsondergang aftekent tegen de roodgele hemel. Dit is een schouwspel dat u minstens één keer in uw leven gezien moet hebben.’ Maar niet alleen dierenliefhebbers komen aan hun trekken in Kenia. Ook de mooie gevarieerde landschappen zullen u weten te bekoren. Het gaat van schrale woestijnsteppes naar uitgestrekte savannes en prachtige meren en indrukwekkende bergen om te eindigen in de mooie stad Nairobi.


Reisgegevens

Heen op donderdag 21 mei 2020 - vlucht van Brussel of Amsterdam naar Nairobi 

Terug op maandag 1 juni 2020     - vlucht van Nairobi naar Brussel of Amsterdam

 

Programma

Dag 1: 21 mei 2020 - Naar Nairobi (Kenia)

Bij aankomst, na het ophalen van de bagage en de nodige formaliteiten, wordt u opgewacht door onze lokale gids voor een korte transfer naar Panari hotel voor overnachting. 

Dag 2: 22 mei 2020 - Grote Rift Vallei / Lake Naivasha (Ontbijt-Lunch-Diner)

U maakt een mooie rit naar de grote slenk die u naar Lake Naivasha brengt, waar u op tijd aankomt voor de lunch. In de namiddag kan u het wonderlijke meer ontdekken met een boottocht. Lunch, Diner en overnachting in het Naivasha Sopa Resort.

Dag 3: 23 mei 2020 - Masai Mara Nationaal Park (Ontbijt-Lunch-Diner)

De Safari gaat verder met een bezoek aan het wereldvermaarde nationaal reservaat Masai Mara. U bereikt dit reservaat, dat bekend staat om zijn uitgebreide wilde dierenpracht, op tijd voor de lunch. Na een korte siësta vertrekt u op safaritocht waarbij u tot zonsondergang wilde dieren kan bewonderen. Diner en overnachting in de Lodge Serena Masai Mara Safari Lodge.

Dag 4: 24 mei 2020 - Masai Mara Nationaal Park (Ontbijt-Lunch-Diner)

Een vroege start, thee en koffie worden voorzien in de lodge. Jullie starten de dag met een safaririt bij een opkomende zon opzoek naar de ‘ Big 5’ ( Olifant-Neushoorn-Buffel-leeuw & Luipaard ), waarna jullie terugkeren voor een uitgebreid ontbijt. Geniet van het magische uitzicht vanaf de Lodge. Lunch heeft u in de Lodge. In de late namiddag vertrekken jullie opnieuw op een safaririt bij een ondergaande zon. Voor het diner en overnachting keren jullie terug naar de Lodge.

Dag 5: 25 mei 2020 - Grote Rift Vallei - Lake Nakuru (Ontbijt-Lunch-Diner)

Een mooie rit door de Masai Mara naar de grote Slenk ( Great Rift Valley ) naar Lake Nakuru, een zuur ( alkalisch) meer. Hier vinden jullie Rotshield giraffen, witte neushoorns, luipaarden, hyena’s en leeuwen en met een beetje geluk massa’s flamingo’s. Jullie komen op tijd aan voor de lunch. In de late namiddag maken jullie een safaririt bij een ondergaande zon. Jullie overnachten in de Lake Nakuru Sopa Lodge.

Dag 6: 26 mei 2020 - Abedare Mountains Nationaal park (Ontbijt-Lunch-Diner)

Vandaag gaat de rit naar de Abedare bergen, waar jullie op tijd aankomen voor de lunch in de accommodatie. Na de lunch is er een mooie wandeling gepland, gevolgd door een safaririt naar Solio Conservancy ( de grondleggers voor de bescherming van neushoorns ( witte en zwarte ). Lunch, diner en overnachting in de Rhino Watch Lodge. Deze lodge is gekend als paradijs voor vogelspotters.

Dag 7: 27 mei 2020 - Samburu Nationaal Park (Ontbijt-Lunch-Diner)

Als je bij zonsopgang naar de vogelspot plek gaat - gaat u waarschijnlijk de uniekste vogelspottings doen van deze reis. Na het ontbijt rijden jullie over de evenaar. Op een heldere dag kunnen jullie de besneeuwde toppen van de Keniaberg zien, met zijn 5.199 meter boven de zeespiegel de tweede grootste berg van Afrika. Jullie rijden naar het noordelijk deel van Kenia. Lunch is voorzien in de lodge. In de late namiddag staat er een eerste safaritocht op het programma in deze parel van een natuurpark. Lunch , diner en overnachting in de Samburu Sopa Lodge (jullie verblijven hier 2 nachten).

Dag 8: 28 mei 2020 - Samburu Nationaal Park (Ontbijt-Lunch-Diner)

Een vroege start. Thee en koffie worden voorzien in de lodge. Jullie gaan op een vroege ochtend op een safaritocht bij een opkomende zon, waarna jullie terugkeren voor een uitgebreid ontbijt. Tot de lunch kan je genieten van het uitzicht vanuit de logde, zelfs vanuit het zwembad zie je de drinkplaats. Lunch hebben jullie in de lodge. In de late namiddag is er opnieuw een safaririt op zoek naar de big 5 maar dan nu bij een ondergaande zon. Voor het diner en overnachting keren jullie terug naar lodge.

Dag 9: 29 mei 2020 - Ol Pejeta private Conservancy / Sweetwaters (Ontbijt-Lunch-Diner)

Na het ontbijt rijden jullie terug richting het zuidelijk halfrond naar het evenaarsdorpje Nanyuki waar jullie op tijd aankomen voor de lunch. In de late namiddag staat er een safaritocht op het programma opzoek naar de big 5.  Deze magische plek heeft de laatste 2 levende Noordelijke Witte Neushoorns. Overnachting in de Serena Sweetwaters Tented Camp.

Dag 10: 30 mei 2020 - Nationaal Park Mount Kenya (Ontbijt-Lunch-Diner)

Na het ontbijt gaat de tocht verder door Laikipia in Centraal Kenia naar Mount Kenya Nationaal Park. Jullie komen op tijd aan in de accommodatie voor de lunch. Vanop het Balkon van de lodge kunnen jullie de wilde dieren spotten ( optioneel kan er een wandelsafari gemaakt worden , liefst te melden bij de boeking van de reis: prijs +/- 30 euro). Lunch, diner en overnachting in de Serena Mountain Lodge

Dag 11: 31 mei 2020 - Nairobi (Ontbijt-Lunch-Diner)

Na het ontbijt rijden jullie verder naar het zuiden. Vandaag rijden jullie door een van de meest vruchtbare gebieden van Kenia. Lunchen doen jullie in Karen Blixen Coffie Shop. In de namiddag brengen jullie een bezoek aan het immens charmante Karen Blixen Museum en maken jullie onderweg naar het hotel een stop bij Kazuri beads. Diner en overnachting in het hotel Hilton Garden Inn Nairobi

Dag 12: 01 mei 2020 - terug naar Europa

Vroege transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel / Amsterdam. Einde van deze mooie reis door het Andere Kenia - Einde van deze mooie Safari doorheen Magisch Kenia.

 

Accommodatie 

Kenia 3 Kenia 4 Kenia 5

Luxueuze lodges en camps op toplocaties:

 • Panari Hotel Nairobi
 • Naivasha Sopa Lodge
 • Mara Serena Safari Lodge
 • Lake Nakuru Sopa Lodge
 • Rhino Watch Lodge
 • Samburu Sopa Lodge
 • Serena Sweetwaters Tented Camp
 • Serena Mountain Lodge
 • Hilton Garden Inn Nairobi

Alle maaltijden in volpension.

 

Inbegrepen in de prijs:

 • vluchten heen en terug vanuit Brussel / Amsterdam in economy klasse (incl. 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage per persoon)
 • verblijf in vernoemde accommodaties of gelijkwaardig
 • alle maaltijden in vol pension
 • toegangsgelden en fees tot de parken en voor alle inbegrepen activiteiten.
 • water tijdens de safaris
 • erkende professionele Engelstalige gids
 • Nederlandstalige begeleiding tijdens de gehele reis

 

Niet inbegrepen in de prijs:

 • alle drankjes 
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • wasserijservice
 • visum (kost via de touroperator: ± € 75 per persoon of zelf aan te vragen via http://evisa.go.ke)
 • eventuele optionele, niet vermelde activiteiten
 • inentingen - meer info bij uw huisarts of het Tropisch Instituut
 • verzekeringen (annulerings en/of bijstandsverzekering - sterk aangeraden)

 

Formaliteiten:

 • internationale paspoort nog minstens geldig tot 6 maanden na de terugkeer uit Kenia
 • e-visum: kost via de touroperator: ± € 75 per persoon of zelf aan te vragen via http://evisa.go.ke

 

Enkele tips: 

 • Kleine Nederlandstalig begeleide groepsreis met min. 4 personen en max. 12 personen 
 • Deze reis is geschikt voor personen van alle leeftijden die over een normale conditie en mobiliteiten beschikken.
 • De wegen in Kenia zijn in minder goede staat en zijn absoluut niet te vergelijken met de Europese wegen.
 • Tijdens de safaris worden de verplaatsingen gemaakt met speciale 4x4 voertuigen.