8-daagse Ontdekking van Georgië

Geogie Metekhi curch Geogie Bergen web Georgie Tbilissi bath web

Reisperiode:

15/09/2019 - 22/09/2019

8 dagen / 7 nachten

Prijs per persoon: 1945 euro (verblijf in een tweepersoonskamer)

Sinds kort lijkt Georgië eindelijk de aandacht te krijgen die het verdient. Het bergachtige landschap is er gevarieerd én overwegend ongerept. Maar ook de liefhebbers van ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. De bevolking is vriendelijk en de bezienswaardigheden zijn talrijk. Een fascinerend fenomeen: Georgië telt per 100.000 inwoners 51 honderdjarigen! Ontdek zelf tijdens je Georgië rondreis waarom je in dit vriendelijke land in de Kaukasus zoveel extra levensjaren krijgt.


Programma:

Legende: O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal

Dag 1 - 15 september: Diepenbeek - Brussel – Tbilisi (A)

Transfer per autocar van Diepenbeek naar de luchthaven in Brussel. Inchecken en afreis per lijnvlucht met bestemming Tbilisi. Aankomst op de luchthaven van Tbilisi, formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel. ’s Avonds avondmaal in het hotel.

Dag 2 - 16 september: Tbilisi (O-M-A)

Na het ontbijt, ontdekking van de belangrijkste monumenten van de hoofdstad Tbilisi: de Kerk van Antchiskhati (6e eeuw), Metekhi (13e  eeuw), de Kathedraal van Sioni (6e eeuw),… Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag, panoramisch zicht op de stad vanop de Narikhala vesting, daterend uit de 4e eeuw.  We eindigen de dag met het bezoek aan de zwavelhoudende baden wijk.  Avondmaal in een lokaal restaurant.

 Dag 3 - 17 september: Tbilisi – Tsinandali – Velistsikhe – Signagui - Tbilisi (O-M-A)

We vertrekken richting de wijnregio, Kakheti, waar we een prachtig zicht hebben op de Kaukasusgebergte. We beginnen met het bezoek van het huis-museum Tsinaldi. Middagmaal met wijndegustatie. In de namiddag, verder naar de stad Velitsikhe waar we een bezoek brengen aan een 300 jaar oude wijnkelder. We proeven er de traditionele Georgische wijn en leren er alles over het productieproces. Terug naar Tbilissi met onderweg een stop in het charmante stad Signagui. Avondmaal in een traditioneel restaurant.

Dag 4 - 18 september: Tbilisi – Mtskheta – Gudauri (O-M-A)

In de voormiddag, vertrek naar Mtskheta, de oude hoofdstad en de oudste stad van Georgië. Bezoek aan het Jvari Klooster (6e eeuw) en aan de Kathedraal van Svetiskhoveli (11e eeuw), gekend als één van de heiligste plaatsen in Georgië. Deze 2 sites maken deel uit van het UNESCO werelderfgoed. Middagmaal onderweg.  In de namiddag, weg via de ‘Militaire route’ met een bezoek aan het architecturaal geheel van Ananuri. Verder naar Gudauri, avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 5 - 19 september: Gudauri – Stepantsminda - Gudauri (O-M-A)

Na het ontbijt, vertrek richting Stepantsminda via de ‘Militaire route’ en bezoek aan de 14de eeuwse Tsminda Sameba-kerk in Gergeti gelegen op 2 170 m hoog.  Om aan de kerk te geraken maken we een wandeling van +/- 1u30. Middagmaal bij een lokale familie.  In de namiddag, bezoek aan een viltfabriek en aan de stadje Sno. Op het einde van de dag, terug naar het hotel voor het avondmaal.

Dag 6 - 20 september: Gudauri – Gori – Uflistikhe – Kutaisi (O-M-A)

’s Morgens, vertrek naar de regio van Kartly, met een halte in Gori, geboortestad van Stalin. Verder bezoek aan de grottenstad Uplistsikhe en middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag, verder naar de regio Imereti Mt een stop op een keramiek- en aardwerkmarkt. Aankomst in Kutaisi, avondmaal en overnachting.

Dag 7 - 21 september: Kutaisi – Guelati – Tbilisi (O-M-A)

Bezoek aan de bekende lokale markt van Kutaisi gevolgd door de ontdekking van de kloostergemeenschap en het studiecentrum van Guelati. Retour naar Tbilisi.

Dag 8 - 22 september: Tbilisi – Brussel - Diepenbeek (O)

Transfer naar de luchthaven van Tbilisi en vluchten naar Brussel. Transfer per autocar naar Diepenbeek. 

Geogie Svaneti Georgie Kurtaisi 3 web Georgie Uplistikhe web

 

Vluchten met Georgian Airways

 15/09/2019  Brussel - Tbilisi  11.20 - 17.30 A9 708
 22/09/2019  Tbilisi - Brussel 07.30 - 10.20 A9 707

 

Accommodatie

 Plaats  Nachten Hotel
 Tbilisi  3 Bilthmore 5*
 Gudauri  2 Marco Polo 4*
 Kutaisi 1 Best Western 4*
 Tbilisi 1 Bilthmore 5*

  

Inbegrepen in de prijs:

 • Transfer per autocar van Diepenbeek naar de luchthaven van Brussel heen en terug
 • Rechtstreekse internationale vluchten met Georgian Airways in economy class
 • alle luchthaventaksen
 • 1 stuk bagage van 23kg en 1 stuk handbagage per persoon
 • maaltijden en dranken tijdens de vluchten
 • transfers ter plaatse per voertuig met airco
 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig). Deze hotels zijn uitgekozen hetzij voor hun goede ligging en hun prijs/kwaliteitverhouding
 • vol pension (van dag 1: avondmaal tot dag 8 tem. ontbijt)
 • vermelde bezoeken en inkomgelden
 • In Georgië zijn amper Nederlandstalige lokale gidsen - tijdens de reis wordt u begeleid door een Engelssprekende gids, maar de groepsbegeleider zal alles naar het Nederlands vertalen.  

 

Niet inbegrepen in de prijs:

 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen (ook geen annulatieverzekering). Indien u graag een bijkomende verzekering wenst, aarzelt u niet ons te vragen.
 • overige maaltijden
 • dranken tijdens de maaltijden
 • de gebruikelijke fooien (± € 5 p.p.p.dag)
 • eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag

 

Praktische informatie:

 • Reisdocumenten: identiteitskaart geldig tot minstens 6 maanden na de terugreis
 • Inentingen: raadpleeg uw huisarts of de website www.itg.be
 • Munteenheid: Georgische Lari
 • Tijdsverschil: winter: +3 uur, zomer: +2 uur
 • Stroom: 220V dus u heeft geen omvormer nodig. Ook de stopcontacten zijn Europees, dus u heeft geen reisstekker nodig. TIP: In Georgië komen wel regelmatig stroomonderbrekingen voor. Reservebatterijen en een zaklamp zijn zeker handig om mee te nemen.
 • Klimaat: tijdens de reis liggen de gemiddelde temperaturen rond 25° C