12-daagse Kennismaking met nieuw en oud Japan

Eerste rij 2 Tweede rij 3 Tweede rij 2

 Reisperiode:

30/10/2019  tot 10/11/2019

12 dagen / 11 nachten

Prijs per persoon vanaf 4250 euro (verblijf in een tweepersoonskamer)

 

Een groepsreis door Japan is een prachtige ervaring met veel afwisseling. Geisha’s, gadgets, tempels, tuinen – u ziet het allemaal tijdens onze rondreis. Ontdek hypermodern Tokyo en maak kennis met cultuurhoofdstad Kyoto. Onderweg maakt u kennis met eeuwenoude tradities, hypermoderne hypes, idyllische natuur, rijk versierde tempels en de smaak van échte sushi en sake. Het treinvervoer in Japan werkt vlekkeloos. Het netwerk staat bekend als schoonste, snelste en meest punctuele ter wereld. Op onze rondreis doen we daar ons voordeel mee. Alle afstanden tussen bestemmingen leggen we af met de trein. Ontdek ons unieke aanbod groepsreizen Japan!


Programma:

Legende: O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal

Dag 1 - 30 oktober: Diepenbeek - Brussel - Tokyo

Vertrek per autocar van Diepenbeek naar Zaventem. Inchecken voor de vlucht met Emirates Airlines van Brussel via Dubai naar Tokyo. 

Dag 2 - 31 oktober: Tokyo (A)

Aankomst op de internationale luchthaven van Narita. Verwelkoming door uw gids en transfer per bus naar het hotel Sunshine City Prine***. Tijd om u op te frissen en daarna per openbaar vervoer naar het gebied Shinjuku, het zakelijk centrum van Tokyo dat de meeste wolkenkrabbers telt. Het is ook één van de drukste wijken van de stad en misschien wel van de wereld want alleen het Shinjuku Station verwerkt er elke dag meer dan 2 miljoen passagiers.

Dag 3 - 1 november: Tokyo (O-M-A)

Volle dag stadsbezoek met het publieke transport aan Tokyo (1-day Free Pass Tokyo): Fotostop aan het keizerlijk paleis en bezoek aan Tokyo toren. Sushi-lunch in een lokaal restaurant. Daarna cruise op de Sumida rivier en bezoek aan de Sensoji Asakusa Kannon tempel met zijn Nakamise galerij vol kleurrijke souvenirwinkels en tot slot wandeling door de overbekende Ginza wijk.

Dag 4 - 2 november: Tokyo (O-M-A)

Volle dag stadsbezoek met het publieke transport aan Tokyo (1-day Free Pass Tokyo). Tijdens deze dag tour ervaart u de 2 gezichten van Tokyo: de moderne en soms een beetje gekke kant, en de kalme, traditionele kant, die zorgt voor een perfecte mix in 1 dag! U begint de dag met Ueno, waar u eerst door de marktstraat Ameyoko naar Ueno Park zult wandelen. Hier staat het vol met historische sites waar uw gids u alles over zal uitleggen. De volgende bestemming is het moderne Shibuya, waar u het standbeeld van de beroemde hond Hachiko zal zien en zijn aangrijpende verhaal zal horen. Het beroemde kruispunt, die u waarschijnlijk meer dan eens op TV of in films hebt gezien, ligt vlak naast het standbeeld. Daarna gaat u verder naar het Meiji-heiligdom, waar u kunt genieten van wat rust en stilte. Dit prachtige Shinto-heiligdom, in het midden van een groene oase, is één van de meest bezochte heiligdommen in het land. Keizer Meiji, aan wie het heiligdom is opgedragen, had een grote invloed op de Japanse moderne geschiedenis. Als laatste bezoekt u Harajuku, het paradijs voor tieners (en voor degenen die jong van geest zijn) met winkels en mensen die de meest bizarre mode dragen zoals gothic, lolita, etc... ’s

Dag 5 - 3 november: Tokyo – Nikko - Tokyo (O-M-A)

’s Morgens vertrek per trein naar de bergen van het Nikko Nationaal Park en het natuurdomein met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed), 1200 jaar geleden gesticht door boeddhistische monniken. Het werd een machtige stad waar de lokale heersers zorgden voor pracht en praal. Bezoek met lokaal transport aan het Tosho-gu heiligdom, gebouwd door 15.000 ambachtslui, vervolgens het Futaran heiligdom en de Rinno-ji tempel. Japanse lunch in een lokaal restaurant. In de late namiddag terug naar Tokyo. Avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 6 - 4 november: Tokyo - Kyoto (O-M-A)

’s Morgens vertrek per shinkansen trein naar Kyoto, culturele hoofdstad van Japan. Kyoto telt namelijk om en bij de 2000 schrijnen en tempels. Lunch in een lokaal restaurant en in de namiddag bezoek aan de Kiyomizudera tempel. Vanaf het terras geniet je van een prachtig uitzicht over de daken van Kyoto. Al wandelend kun je de sfeer opsnuiven in de Higashiyama wijk. Als laatste stop aan de mooie Sanjusangedo Hall. De tempel is beroemd om zijn meer dan duizend beelden van de boeddhistische godheid Kannon. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Rhiga Roya Kyoto****.

(Opmerking: Uw bagage wordt getransporteerd van Tokyo naar Kyoto met aankomst dezelfde dag),

Dag 7 - 5 november: Kyoto (O-M-A)

Vandaag ontdekking van de metropool Kyoto per publiek transport. Bezoek aan de verscheidene UNESCO-werelderfgoedsites die de stad rijk is. Bezoek aan de Kinkaku-ji tempel (Het Gouden Paviljoen) en de Ryoan-ji (de wereldberoemde rotstuin). De tuin bestaat uit 15 stenen van verschillende grootte in een zee van geharkt wit grind. Dit kunstwerk moet de eilanden in de oceaan voorstellen en werd destijds ontworpen om de meditatie te stimuleren. Lunch in een lokaal restaurant. Het lieflijke Filosofenpad is een charmant wandelweggetje dat langsheen een kanaaltje loopt dat omzoomd is met prachtige kerselaars en met verschillende tempeltjes. We wandelen naar de Ginkakuji of het Zilveren Paviljoen. Als laatste wandel je door de  Gion District, met zijn smalle straatjes en typische Japanse traditionele gevels, restaurants, antiek- en brocantewinkels. (wijk van de geisha’s). Overnachting in het hotel.

Dag 8 - 6 november: Kyoto – Nara – Kyoto (O-M-A)

Vandaag vertrek per trein naar de voormalige Japanse hoofdstad Nara: de Todaji-tempel, het grootste houten bouwwerk ter wereld die onderdak biedt aan de gigantische bronzen boeddha; verder het kleurrijke Kasuga shinto heiligdom met zijn 3.000 antieke stenen lantaarns langs de toegangsweg en het Nara Park waar een duizendtal herten vrij in het park tussen het publiek lopen. Lunch tijdens de bezoeken. Onderweg bezoek je de site van Fushimi Inari. Herkenbaar aan zijn 1000-den torri’s na elkaar. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in Kyoto.

Dag 9 - 7 november: Kyoto – Hakone (O-M-A)

Na het ontbijt, wandeling naar het Kyoto station voor de hogesnelheidstrein naar Odawara. Aankomst in de streek van de beroemde Fuji berg of Fuji-san. Vertrek per privé bus voor een bezoek aan de omgeving. Lunch tijdens de bezoeken. U stopt bij het Mt. Fuji Visitor Center met boottocht op het Ashi meer en spectaculaire rit per kabelbaan over de zwavel spuwende Owakudani Hell Valley. (wel onder voorbehoud: Als er teveel vulkanische activiteit is, wordt een stop voorzien aan het Hakone schrijn, gelegen aan de voet van de Mt. Fuji berg en aan de rand van het Ashi meer.) Avondmaal (Kaseiki) en overnachting in de ryokan Fukuzumiro. Deze ryokan biedt een authentiek Japanse sfeer en bezit natuurlijke warmwaterbaden (onsen). De kamers zijn voorzien van tatami-vloeren (geweven stro) en traditionele futonbedden.

(Opmerking: Uw bagage wordt getransporteerd van Kyoto naar Tokyo, dus voorzie uzelf van een stuk handbagage voor 1 nacht)

Dag 10 - 8 november: Hakone - Kamakura – Tokyo  (O-M-A)

Na het ontbijt vertrek per privé bus naar Tokyo met onderweg bezoek aan Kamakura voor een bezoek aan de bronzen Daibutsu “Grote Boeddha” en de Hase-dera Tempel. Lunch tijdens de bezoeken. Aankomst en intrek in het hotel. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

09/11 Dag 11: Tokyo – Brussel  (O)

Vrije dag in Tokyo tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Dubai naar Brussel.

Gids blijft ter beschikking.

10/11 Dag 12: Brussel - Diepenbeek

Na aankomst in Brussel transfer per autocar naar Diepenbeek.

Vierde rij 1 Vierde rij 2 Vierde rij 3

 

Vluchten met Emirates Airlines

 30/10/2019 Brussel - Dubai 15.05 - 23.40 EK184
 31/10/2019 Dubai -Tokyo Narita 02.40 - 17.35 EK 318
 09/11/2019 Tokyo Narita - Dubai 22.00 - 04.15 EK 319
 10/11/2019 Dubai - Brussel 08.20 - 13.25 EK 183

 * vluchturen onder voorbehoud van wijziging

 

Accommodatie

 Plaats Nachten Hotel
 Tokyo 4 Sunshine City Prince 3*
 Kyoto 3 Rhiga Roya Kyoto 4*
 Hakone 1 Ryokan Fukuzumiro
 Tokyo 1 Sunshine City Prince 3*

 

Inbegrepen in de prijs:

 • Transfer per autocar van Diepenbeek naar de luchthaven van Brussel heen en terug
 • Internationale vluchten met Emirates Airlines via Dubai in economy class
 • alle luchthaventaksen
 • 1 stuk bagage van 23kg en 1 stuk handbagage per persoon
 • maaltijden en dranken tijdens de vluchten
 • 9 overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig). Deze hotels zijn uitgekozen hetzij voor hun goede ligging en hun prijs/kwaliteitverhouding
 • vol pension (van dag 2: avondmaal tot dag 11 tem. ontbijt)
 • transfer en verplaatsingen met het openbaar vervoer (comfortabele treinen), privé bus in Hakone
 • vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Nederlandstalige lokale privégids en Engelstalige assistentie
 • Documentatiepakket per kamer

 

Niet inbegrepen in de prijs:

 • persoonlijke uitgaven (zoals bv. dranken)
 • verzekeringen (ook geen annulatieverzekering). Indien u graag een bijkomende verzekering wenst, aarzelt u niet ons te vragen.
 • overige maaltijden
 • dranken tijdens de maaltijden
 • de gebruikelijke fooien (± € 50 p.p.)
 • eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag

 

Praktische informatie:

 • Reisdocumenten: internationaal paspoort vereist (het wijnrode boekje)
 • Inentingen: raadpleeg uw huisarts of de website www.itg.be
 • Munteenheid: Japanse Yen
 • Tijdsverschil: winter: +8 uur, zomer: +7 uur
 • Stroom: 100V (u heeft een spanningsomvormer nodig) + reisstekker
 • Klimaat: tijdens de reis liggen de gemiddelde temperaturen tussen 18 - 25°