Ecuador

  

 Reisperiode:

08/08/2019 - 21/08/2019

14 dagen / 13 nachten

Prijs per persoon vanaf 3390 euro

 

Een indrukwekkende reis, zowel qua cultuur als natuur. In Quito en Cuenca kan u door het mooie, koloniale centrum dwalen en bij Otavalo bezoeken we de kleurrijke indianenmarkt. In Baños kan u ontspannen in de warmwaterbronnen, voordat we een excursie maken naar de Chimborazovulkaan. We reizen per trein over de spectaculaire Duivelsneus (Nariz del Diablo). Verder gaan wij de verschillende vogelsoorten spotten in de mangroves van de rivier Guayas. We sluiten de reis af door op zoek te gaan naar bultrugwalvissen. 


 

Programma:

Legende: O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal

Dag 1 - 8 augustus: Diepenbeek - Brussel - Quito (via Madrid) 

Vertrek per autocar van Diepenbeek naar Zaventem. Inchecken voor de vlucht met Air Europa van Brussel via Madrid naar Guayaquil.

Dag 2 - 9 augustus: Quito – Otavalo (M)

Bij aankomst op de luchthaven in Quito - onthaal door uw Nederlandstalige gids Wim.

Wim neemt u onmiddellijk mee op verkenning, maar geen nood, in de namiddag krijgt u tijd om te relaxen en te bekomen van de reis. Allereerst staat een bezoek aan het befaamde bedevaartsoord van El Quinche op het programma. U bezoekt ook Quitsato evenaar waar u alles te weten komt over deze bijzondere plek waar de evenaar doorloopt. Daarna rijden we verder naar de prachtige, oude Jesuite Hacienda met bijhorende rozenplantage, in dit prachtige kader zullen we ook lunchen. Na de lunch rijden we richting hotel voor check in en in de namiddag bent u vrij. Het hotel ligt op wandelafstand van de waterval van Peguche, dus wie zin heeft kan op eigen houtje de waterval gaan bekijken. U kunt eten in het hotel of in een lokaal restaurantje in de buurt. Overnachting in Casa Sol 3* in Otavalo.

Dag 3 – 10 augustus: Otavalo (O - M)

Na een verkwikkende nachtrust is het tijd voor een bezoek aan het dorpje Peguche. Vandaag staat ook een van de hoogtepunten van deze reis op het programma: een bezoek aan de zaterdagmarkt van Otavalo. Dit moet u beleefd hebben! De markt bestaat uit 2 delen: de lokale markt waar de indianen uit de omliggende bergdorpen hun koopwaar aan de man brengen en de lokale artisanale markt waar u ondergedompeld wordt in een palet van kleuren: kleurrijke tapijten en potten, schilderijen en muziekinstrumenten bezetten de plaats en zijstraten.

We lunchen in een schitterende oase en nemen nadien de trein van de Chota Vallei naar Ibarra. In de vooravond keert u terug naar het hotel waar u de rest van de avond vrij kan invullen.

Dag 4 - 11 augustus: Otavalo – Papallacta - Quito (O - M)

Na een heerlijk ontbijt gaan we naar Papallacta voor een deugddoende wandeling naar de warmwaterbaden van Papallacta. We wandelen langs de weelderinge paramosvegetatie en hebben uiteraard ook de tijd voor een ontspannende onderdompeling in deze warmwaterbaden. Hier is ook tijd voorzien om te lunchen. (inbegrepen) Daarna is het tijd om richting Quito te rijden, waar we overnachten. Overnachting in Hotel Vieja Cuba 3* in Quito. 

Dag 5 - 12 augustus: Quito – Baños (O - M) 

Deze ochtend ontdekken we het koloniale centrum van Quito. Quito ligt op een hoogte van 2800 meter en haar geschiedenis gaat terug tot voor de komst van de Inca’s. Nadat de Inca’s deze streek veroverden, werd Quito de hoofdstad van het noordelijke Incarijk. De Spaanse veroveraars maakten bij hun komst helaas alle gebouwen van de Inca’s met de grond gelijk. Het huidige koloniale Quito dateert uit het einde van de 16de eeuw en werd in 1978 door de UNESCO op de lijst van cultureel Werelderfgoed geplaatst. Waar u ook bent in de stad, overal ziet u de vulkaan Pinchincha en de berg El Panecillo, ‘het broodje’. Op de top staat een enorm beeld van de Virgen de Quito, die over de stad waakt. We kuieren door het oude stadscentrum met vele kleine, smalle straatjes, de grote plaats met haar presidentieel paleis, de Sint Franciscuskerk en de Compania de Jesus met haar met goud versierde interieur.

Na het middagmaal (inbegrepen) rijdt u via de vulkanenlaan tot in het pittoreske stadje van Baños de Agua Santa. Overnachting in hotel Vulcano 3* in Banos. 

Dag 6 – 13 augustus: Pastaza vallei - Riobamba (O - M)

Vandaag ontdekt u de Pastaza Vallei met haar indrukwekkende landschappen en brengen we een bezoek aan de waterval Pailon del Diablo. Hier nemen we ook de tijd om te lunchen (inbegrepen). We nemen de ‘kabelbaan’ Tarabita, die ons een schitterend panorama biedt over de vallei. Ook ‘Casa del Arbol’ (de Boomhut) mag niet ontbreken op het lijstje van activiteiten, nu we hier in de buurt zijn. Aan deze ´boomhut´ hangen twee schommels waarmee je letterlijk boven de wolken kunt schommelen. Een schitterende belevenis! Overnachting in Casa Real 3* in Riobamba.

Dag 7 - 14 augustus: Riobamba -  Chimborazo Nationaal Park – Riobamba (O - M)

Bezoek aan het nationaal park Chimborazo, deze vulkaan is de hoogste top van Ecuador. Vandaag picknicken we in de natuur! Op 4800 meter krijgt u de gelegenheid om verder te wandelen tot boven de 5000 meter (ongeveer 1 uur) om daarna met mountainbikes naar beneden te fietsen (makkelijk haalbaar voor iedereen - op eigen tempo!). De afdaling brengt u langs een patchwork van velden, groepen vicuñas en kleine bergdorpjes gevuld met kleurrijke ponchos van de inheemse bevolking. Terugkeer naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 8 – 15 augustus: Riobamba -  Guamote – Inga Pirca - Cuenca (O-M)

Vandaag rijden we naar het zuiden van Ecuador en stop in Guamote om er de sfeer van de inheemse markt op te snuiven. Daarna stoppen we in Alausi en brengt een treinrit (tussen Riobamba en Alausi met picknick) ons naar El Nariz del Diablo (Duivelsneus). De trein rijdt door het ruige binnenland van Ecuador met prachtige vergezichten en voert ons door authentieke dorpjes. Het laatste traject van de trein is ronduit spectaculair. Dan dalen we de Duivelsneus af. Zet u schrap want deze afdaling is zo steil dat de trein zigzagt tussen wissels en afwisselend voor- en achteruit naar beneden rijdt! Later op de dag bezoeken we de ruines van Inga Pirca, een boeiende Incaconstructie met een zonnetempel. Daarna gaan we we richting Cuenca voor een deugddoende nachtrust. Overnachting in hotel Inca Real 3* in Cuenca. 

Dag 9 – 16 augustus: Cuenca (O - M)

We starten de dag met een bezoek aan de koloniale stad Cuenca. Cuenca is in grootte de derde stad van Ecuador en zonder twijfel de mooiste historische stad van dit land. In de geplaveide straten van het stadshart vindt u statige herenhuizen met grote patio’s, charmante pleintjes en heel wat kerken en kathedralen. Naar Ecuadoriaanse normen is het historisch centrum van Cuenca uitzonderlijk goed gerestaureerd en kan het helemaal terecht beschouwd worden als de cultuurhoofdstad van Ecuador. We bezoeken er ook het interessante Museo Culturas Aborigenas (Archeologisch Museum Inheemse Culturen), en gaan er langs bij de unieke hoedenmakerij die de typische ‘Panamahoed’ maakt. In de late namiddag bent u vrij om de stad op eigen houtje te ontdekken. 's avonds terugkeer naar het hotel voor een overnachting. 

Dag 10 – 17 augustus: Cuenca – Nationaal Park El Cajas – Guayaquil (O-M)

Na het ontbijt rijden we richting Guayaquil. Tijdens de rit ziet u een variatie van de ecosystemen van het Nationaal Park El Cajas voorbijkomen. De rit langs bananenplantages en rijstvelden brengt ons tot de grootste en drukste stad van Ecuador: Guayaquil. Uiteraard gaan we kort op ontdekking doorheen de stad. Guayaquil is de grootste stad en belangrijkste haven van Ecuador en is ook het economisch hart van het land. We wandelen langs de prachtige opgeknapte waterkant en wandelboulevard ‘Malecon 2000’, bezoeken de koloniale wijk Las Peñas en het Parque Historico met verschillende diersoorten van de kustregio en een overzicht van de levenswijze en tradities van de ‘costeños’ (kustbewoners). Overnachting in hotel Palace 4* in Guayaquil. 

Dag 11 – 18 augustus: Guayaquil  - Vogeleiland (O-M)

Na het ontbijt, rijden we naar de kust (ongeveer 2 uur) om in een vissersdorpje aan boord te gaan voor een boottocht op de rivier Guayas. De vaart brengt ons doorheen de verschillende mangroves, een lust voor vogelliefhebbers, want hier kunt een groot aantal vogelsoorten spotten. Met wat geluk zwemmen er dolfijnen mee met de boot. Stop aan het eiland Manglecito. Het middagmaal is voorzien op een cacaoplantage om nadien kennis te maken met het productieproces van chocolade. Een must, ook voor Belgen. Overnachting in hotel Amira 3* in Salinas. 

Dag 12 – 19 augustus: Salinas – Guayaquil (O-M)

U stapt aan boord van een kleine boot die u tot dichtbij bultrugwalvissen brengt. Deze zoogdieren komen jaarlijks paren langs deze kust en maken indrukwekkende sprongen om hun partner de verleiden. We lunchen aan de dijk van Salinas.

En u mag Ecuador niet verlaten zonder La Chocolatera gezien te hebben, het meest opvallende punt van Zuid-Amerika in de Stille Oceaan. De golven die er de zanderige bodem omwoelen zorgen ervoor dat de zee hier chocoladebruin kleurt, vandaar de naam van deze unieke plek. De oceaanstromingen die hier samenkomen bieden u nog een ander spektakel: heel vaak vormt het opspattende water prachtige regenbogen. Dit is absoluut een waardige afsluiter van uw  veelzijdige en onvergetelijke tocht door Ecuador. Het avondmaal wordt u geserveerd in het hotel. Overnachting in Hotel Palace 4* in Guayaquil. 

Dag 13 – 20 augustus: Guayaquil - Madrid – Brussel

Transfer naar de luchthaven van Guayaquil voor uw vlucht naar Madrid en aansluitend naar Brussel.

Dag 14 - 21 augustus: Brussel - Diepenbeek

In de voormiddag aankomst in Brussel en aansluitend een transfer per autocar naar Diepenbeek. 

  

 

Vluchten met Air Europa

08/08/2019 Brussel - Madrid     1855-2120     UX1174
09/08/2019 Madrid - Quito         0135-0600    UX0039
20/08/2019 Guayaquil- Madrid  1050-0505     UX0040
21/08/2019 Madrid - Brussel      0725-0945    UX1171

 

Accommodatie

 Plaats  Nachten Hotel
 Otavalo 2  Casa Sol 3*
 Quito 1 Hotel Vieja Cuba 3*
 Banos 1 Hotel Vulcano 3*
 Riobamba 2 Casa Real 3*
 Cuenca 2 Hotel Inca Real 3*
 Guayaquil 1+1 Hotel Palace 4*
 Salinas 1 Hotel Amira 3*

 

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer per autocar van Diepenbeek naar Brussel heen en terug
 • gratis parkeergelegenheid in Diepenbeek gedurende de hele reis
 • Internationale vluchten met Air Europa via Madrid in economy class
 • 1 stuk bagage van 23kg en 1 stuk handbagage per persoon
 • maaltijden tijdens de vluchten
 • Nederlandstalige lokale privégids
 • privé-voertuig met AC voor de groep
 • alle luchthaventaksen
 • alle vermelde excursies, transfers en inkomgelden
 • maaltijden zoals vermeld in het programma
 • documentatiepakket per kamer
 • overnachtingen met ontbijt in de vermelde accommodatie of van gelijkwaardige categorie

Niet inbegrepen in de prijs

 • Persoonlijke uitgaven.
 • reis- en/of annuleringsverzekering - deze worden zeer aangeraden bij te boeken.
 • Overige maaltijden en dranken bij de maaltijden
 • de gebruikelijke fooien
 • eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag

Praktische informatie

 • Reisdocumenten: internationaal paspoort vereist (het wijnrode boekje)
 • Inentingen: raadpleeg uw huisarts of de website www.itg.be
 • Munteenheid: Amerikaanse dollar
 • Tijdsverschil: winter: -6, zomer: -7
 • Stroom: 120V (u heeft een spanningsomvormer nodig) + reisstekker 
 • Klimaat: tijdens de reis liggen de gemiddelde temperaturen tussen 20 - 30°C